Дизел като самолетно гориво пуснаха от ЕКО

 Дизел като самолетно гориво пуснаха от ЕКО | StandartNews.com

Бензиностанции ЕКО представиха на българския пазар иновативното гориво AVIO Diesel на специално събитие, което се състоя в хангара на Луфтханза Техник на летище София. Новото гориво AVIO Diesel e единственото в България с чистота на самолетно гориво. Ефектът се постига чрез специалната двойна филтрираща технология, която е заимствана от авиацията. Тя се състои от механичен филтър, който отстранява твърдите частици и абсорбиращ филтър, който редуцира водното съдържание на горивото. Дизелът е различен и защото съдържа специални добавки от най-ново поколение, разработени в сътрудничество с една от най-големите в света химически компании, които му осигуряват максимална ефективност. Това е гаранция, че автомобили, които бъдат заредени с AVIO Diesel, ще имат по-голямо ускорение, намаляване на шумовете и по-малко вибрации, както и нулева загуба на мощност на двигателя през цялото време на работа и в целия диапазон на оборотите му. Това обясни изпълнителният директор на "ЕКО България" Георги Деянов.

Едновременно с това новият AVIO Diesel дава изключителни резултати при почистването на двигателя, което води и до намаляване на консумацията на гориво. Двигателят се възстановява до нормалното му функциониране само с две зареждания на пълен резервоар с AVIO дизел, а с пет - се отстраняват и вътрешните отлагания в инжекторите.

"От стъпването ни на пазара преди 12 години, ние от ЕКО не спираме да работим едновременно в две посоки - да допринасяме за развитие на конкурентоспособността на този пазар и за увеличаване на доверието на потребителите към сектора. С всичките си действия ние винаги сме работили в посока удовлетворяване все повече на изискванията на клиентите ни. От самото начало иновациите в продуктовото портфолио и обслужването на клиентите са наши ключови приоритети. През последните години ние представихме нова серия от горива на българския пазар - горивата economy, които допринасят за намаляване на разхода на гориво и удължаване на полезния живот на двигателя. Сега е време да продължим тази тенденция и с иновативния AVIO Diesel, каза Георги Деянов, изпълнителен директор на "ЕКО България" ЕАД.

"Днес ние поставяме началото и представяме за пръв път на българския пазар AVIO Diesel. Нашата цел е да защитаваме и опазваме двигателите на автомобилите. Искаме също така да гарантираме нулева загуба на мощност, по-добра обща работа и ефективност", заяви Петрос Каралис, директор на международни пазари на "Hellenic Petroleum Group".

Специален гост на церемонията по представянето на иновативното гориво Avio Diesel беше един от най-добрите пилоти в света Марио Бакалов, който е и посланик на AVIO Diesel. "Като човек с опит в авиобранша, за мен на първо място винаги е била безопасността на хората по време на път. Ние, пилотите, трябва напълно да разчитаме на добра и изрядно функционираща техника. А в основата на тази безопасност е това да познаваш добре машината си и правилно да се грижиш за нея. Иновативната технология на AVIO Diesel-а наистина носи неоспорими ползи за потребителите и осигурява възможно най-добрата грижа за двигателя. Това е грижа за вашата безопасност. Горивото се доближава като качество до това на самолетите", заяви той.

AVIO Diesel вече е в продажба в избрани обекти от веригата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай