Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видове бензин и дизел които се намират в отделните държави

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Видове бензин и дизел които се намират в отделните държави

    Откривам тази тема за да може да съберем повече информация относно видовете горива които се намират в различните страни. Това е изключително ценна информация за всички които пътуват или планират експедиция. Моля тук да пишат само хора които имат реална информация или достоверен източник.

    Започвам с Албания. Намират се общо взето два вида нафта - обикновена и супер същото е и с бензина. И за нафтата и за бензина е препоръчително да наливате само супер т.е. най-скъпият. За бензина декларираното октаново число на обикновения е 95 а на Супер или премиум е 100.

    Ето и една статия която си позволявам да цитирам по отношение на Русия, където правителството е приело да се изпълняват нормите ЕВРО за горивата. Планирано е до края на 2008 да се прекрати производството на 92 бензин и да останат само 95 и 100...

    Статията:
    http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2008/02/22/119439
    VPetrov.photography

  • #2
    До: Видове бензин и дизел които се намират в отделните държави

    Аз съм пътувал Румъния-Украйна-Русия-Кабартино-Балкарска репубилика. Румъния=България, Украйна - в големите градове се намира всякакво гориво, по пътищата Газ на малко места. Цени около -20%. Русия (Ростов надон до Кавказ) - В големите градове има всякакво гориво. По пътищата на много места има само Дизел и А76 и А86. Газ на много по-малко места, за октан 100 може би са чели в космическата литература Цени - тогава бяха с около 30-40% по ниски, сега нищо чудно разликата да е още по-голяма. Били сме с леки коли и не съм видял разлика в качеството на горивото (проблеми с ДВГ)
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

    Коментар


    • #3
      До: Видове бензин и дизел които се намират в отделните държави

      Гърция - бензините са 2 вида - 95 и 100 октана (ще добавя имената им като ги видя сега). Дизелите са два вида - за коли (казва се petreleo kinisis) за отопление (petreleo thermansis). Разликата в цената е доста голяма - ако този за коли е 1 евро литъра, другият е 0.60 евро. Те се различават и по цвят. Един приятел караше неговата Омега (не комън рейл) със смес 50-50% и нямаше проблеми. Но по принцип е забранено да се налива отоплителен дизел в кола.

      Цените - във всеки регион е различно. Срещал съм вариации от порядъка на 10-15 цента в различните региони. Направило ми е впечатление, че е по-скъп където транспортацията е по-скъпа - например по островите е по-скъп, също и на Халкидики е по-скъп. Спрямо България в момента цените са малко по-ниски или същите . Пример - сега гледам, че литър 95 тук се харчи около 1.03-1.11 -което си е по-ниско отколкото при нас!
      Георги Гатев

      Коментар


      • #4
        До: Видове бензин и дизел които се намират в отделните държави

        Справка за цените в Танзания (и в Кения са същите).

        1л Супер98 - 1.76 лева (1500 шилинга)
        1л Дизел - 1.70 лева (1450 шилинга)

        Show must go on!
        LZ1VES

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X